Yale sörjer den inmurade studenten

2000 studenter sjöng "Amazing Grace".


USA. Nu är det fastställt bortom alla rimliga tvivel: Studenten som hittades inuti en infällning för kabeldragingar i väggen i ett laboratorium på det prestigefyllda universitet Yale är Annie Marie Le.

De sjöng "Amazing Grace"

Sent på måndagskvällen samlades cirka 2000 studenter på campuset och började nynna. Nynnandet ledde till en spontansång: "Amazing Grace", skriver Yale Daily News.

Rektorn på Yale, Richard Levin, uppmanade eleverna att söka hjälp efter detta "förskräckliga drama". Och Les rumskamrat, Natalie Powers, uttryckte sin sorg.

–Att denna ofattbara tragedi har hänt är nästintill obegripligt. Men att det hände just Le är ännu mer ogreppbart.

Skulle gifta sig på söndagen

Annie Marie Lee skulle nämligen gifta sig med sin fästman på söndagen. Men bara dagarna innan giftermålet försvann hon. På måndagen hittades hon död. Inuti en vägg.

Polisen har ännu inte bekräftat att det rör sig om ett mord, men enligt chefsläkaren mördades Le.

Polisen har tidigare bekräftat att de hittade blodiga kläder i en lufttrumma i samma rum som Le hittades död. Kläderna tillhörde inte Le.

Robert Alpern, dekan på medicinfakulteten där Le doktorerade i farmakologi, har uppgett att det är väldigt svårt för obehöriga att få tillgång till labbet där Les kropp hittades inuti väggen.

–Det är endast människor som har särskilda Yalekort som har tillgång till labbet. Jag tycker att det antyder att det är någon som har tillgång till ett sådant kort som gjort detta. Det är extremt svårt för någon uitfrån Yale att ta sig in där, sa Alpern under gårdagen.

Misstänkt mördare - klarade inte lögndetektortest

Och enligt källor till Yale Daily News "arbetar troligtvis mördaren i laboratoriumet."

New York Post skriver att en labbtekniker, med en viss förkärlek för Annie Marie Le, är huvudmisstänkt efter att han misslyckats svara sanningsenligt i förhör med lögndetektortestet.

Enligt poliskällor till tabloiden väckte mannen tidigt misstankar eftersom han hade rivmärken på armen och ett Yalekort för att komma in i labbet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!