Sexprat på teve gav fem års fängelse

Skröt om sitt sexliv på teve. Döms för omoraliskt beteende. Straffet: Fem år i fängelse.


SAUDIARABIEN. Det var i juli i år som den libanonbaserade tevekanalen LBC sände en intervju med 32-årige Mazen Abdul Jawad. I programmet Red Line berättade han om sina sexuella erövringar. Bland annat om hur man ska ragga och hur han förlorade sin oskuld när han var 14 år (Se programmet längre ner).

Men i och med sina uttalanden har han gjort sig skyldig till två brott. Dels är sex före äktenskap olagligt. Det är också straffbart att prata om sex offentligt. På onsdagen dömdes därför Jawad till fängelse i fem år, skriver BBC.

Själv hävdar Mazen Abdul Jawad, som är anställd på Saudi Airline, att hans citat är tagna ur sitt sammanhang. Och hotar att stämma tevebolaget.

Programmet Red Line är känt för att ta upp kontroversiella ämnen. Tidigare har man diskuterat homosexualitet.

Tevekanalen ägs av den saudiske prinsen al-Walid bin Talal, en framträdande liberal i kungariket.

Över 200 personer har klagat på mannens framträdande till en domstol i Jeddah. Klippet från teveshowen har setts av cirka 600 000 tittare på Youtube. Flera av kommentarerna är negativa.

Jeddahbon Sara Al-Sultan tror inte heller på det han säger.

– Såna människor borde inte visas på teve. Jag tror inte att han gjort hälften av det han säger. Han är bara en idiot som vill vara med på teve, säger hon till Arabnews.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!