Begick självmord - skyllde på acnemedicin

"Den har åldrat min kropp och jag kommer aldrig bli bra."


En kvinna som nyligen tog sitt liv har i sitt självmordsbrev sagt att acnemedicinen Roaccutane låg bakom hennes beslut att begå självmord.

Det var i oktober förra året som 28-åriga Angela Lee hoppade framför ett tåg på Seven Kings tågstation i London - och avled omedelbart.

Angela Lee hade i 15 år behandlats för ME, Kroniskt trötthetssyndrom, och fick i juli samtidigt pröva Roaccutane för sina svåra acneproblem.

Roaccutane beskrivs som "den mest effektiva behandlingen för acne", men har samtidigt länkats till ett 20-tal självmordsförsök genom åren.

Redan innan Lee begick självmord visade hon klara tecken på depression och sa till sin psykolog att hon "varje dag övervägde att ta sitt liv", skriver The Telegraph.

Men Angela Lees familj verkar inte få något gehör från experter inom området. Enligt Angelas Lees hudläkare, Sunil Chopra, är det inte troligt att Roaccutane har någon del i tragedin och att hon snarare fått utmärkta resultat sedan hon började använda sig av medicinen.

Chopra får stöd från Mark Goodfield, ordförande i det brittiska hudläkarförbundet. Enligt Goodfield är det "väldigt svårt att bevisa att Roaccutane orsakade Lees död".

Det var Angela Lees mamma, Mary, som hittade hennes självmordsbrev. I den stod det att "Roaccutane åldrat min kropp och jag kommer aldrig bli bra." Mary Lee är säker på sin sak - Roaccutane dödade hennes dotter.

Men i dag konstaterade juryn i Walthamstow domstol att Angela Lee begått självmord - utan att nämna Roaccutane som orsak i förundersökningen.

Nu vill hennes familj stämma Hoffmann-La Roche, företaget som ligger bakom medicinen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!