Saudier avrättades med svärd

En man dömdes till halshuggning för att ha startat fängelsebrand i Saudiarabien.


En man som var dömd för mordbrand halshöggs med svärd i den saudiska huvudstaden Riyad på fredagen.

Mannen fälldes för att ha anlagt en brand i ett fängelse i september 2003 som krävde 69 fångars liv. Det fanns 3 500 fångar i fängelset.

Enligt inrikesdepartementet hade en undersökning 2004 klarlagt att mannen hade tänt eld på en filt när fångarna höll på att samlas till bön. I april samma år avskedades fängelsechefen och flera andra tjänstemän för försumlighet i samband med mordbranden.

Avrättningen var den 86:e i Saudiarabien i år. Det oljerika kungadömet tillämpar en strikt tolkning av islamiska sharialagar. (TT)

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Nora rapporterar om trafikolycka

Swish förändring – för att skydda dina pengar

Förra året ökade telefonbedrägerierna med 36 procent. Det växande problemet har fått regeringen att överväga förändringar av betaltjänsten Swish och fått bankerna att vidta åtgärder.

Ny mobiliseringslag undertecknad av Zelenskyj

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har skrivit under en delvis kontroversiell ny mobiliseringslag, meddelar regeringen i Kiev.

Höj värdet på din bostad – med enkla ändringen: "Står ut"

Maria Friström, 43, bytte bana och började flippa bostäder för miljonbelopp. I en intervju med Nyheter24 berättar hon om misstagen man ska passa sig för och den enkla renoveringen som kan höja värdet på din bostad.

Årets nya Ikea-möbler för gamers, som du måste blåsa upp själv

Ikea lanserar en möbelkollektion för dataspelare, som ska vara lättare att plocka fram och städa undan – för en gamingcommunity som vuxit upp.

Riksrätt i senaten för Bidens minister

Har USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet "medvetet och systematiskt" underlåtit att hålla gränsen mot Mexiko säker? Republikanerna i representanthuset anser det och skickar därför ett riksrättsåtal till senaten. Men där väntas processen mot Alejandro Mayorkas avslutas illa kvickt.