Obamas pastor: "Islam en våldsreligion"

"De använder svärdseggen för att slå ner andra religioner".


Barack Obamas nye pastor ser islam som en "våldsreligion".

I samband med presidentvalskampanjen förra hösten tvingades Obama överge sin förra pastor - den frikyrklige Jeremiah Wright - på grund av att han ansågs för kontroversiell med predikningar som ansågs rasistiska mot vita.

Nu har presidentens nye pastor också hamnat i blåsväder efter uppmärksammade uttalanden om islam.

– Ända sedan dess födsel har de använt svärdseggen för att konvertera eller slå ner dem som har andra religiösa övertygelser, säger den 39-årige Carey Cash i en bok från 2004.

Cash - som är nära släkt med bortgångne sångarlegenden Johnny Cash - kommer från Obamas hemstad Chicago och tjänstgjorde som pastor för de amerikanska trupperna på Camp David i Irak.

Obama har varit en oregelbunden gäst i kyrkorna sedan han blev president, men har uttryck sin förkärlek för Carey Cash.

Enligt Vita Huset är inte Cash på något sätt Obamas nye pastor, men det framgår att presidenten har deltagit vid flera av Cashs predikningar än någon annan präst sedan han tillträdde som president, uppger Fox News.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Morgonens nyheter

Ericsson slår vinstförväntningarna med råge

Det blev ett rejält fall i försäljningen för telekomtillverkaren Ericsson i första kvartalet. Men lönsamhet och vinst lyfter betydligt mycket mer än väntat, visar en delårsrapport.

Tidig påsk lyft för dagligvaruhandeln

Försäljningen i dagligvaruhandeln ökade med 6,7 procent i mars, jämfört med samma månad 2023.

Fred i Ukraina på agendan när Scholz möter Xi

1 timme sedan
Tysklands förbundskansler Olaf Scholz träffar Kinas president Xi Jinping i Peking på tisdagsmorgonen.

Irans attack: Amina, 7 år, träffades av splitter

1 timme sedan
Explosionerna ovanför Negevöknen i Israel var intensiva och luftförsvarets sirener ljöd. Men beduinfamiljen al-Hasoni hade ingenstans att ta skydd när splitter började falla från skyn. Nu kämpar deras sjuåriga dotter för sitt liv.

Upptäckt: Hundra gånger mer plast på havets botten

2 timmar sedan
Enorma mängder plast flyter runt på och i havet. Men uppemot hundra gånger mer plast finns på havets botten, enligt en studie som bygger på videor från undervattensdrönare. Jag tycker att volymen och mängden på havsbotten är rätt stötande, säger forskaren Denise Hardesty.