Måndag 29 Nov
Stockholm

Pastor vägrar dubba Sean Penns gayroll

Ribeiro: Jag har inga fördomar mot bögar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I Sverige är vi ganska oförstående till deras storhet, men det är inte så konstigt - vi textar våra utländska filmer. I många andra delar av världen är de kungar - lika kända som superskådisarna själva. Vi pratar om dem som dubbar röster till filmer.

Det är nämligen så att en person alltid gör samma röst. Därför finns det en spansk, en rysk och en tysk Angelina Jolie. Det finns en historia i Spanien om en kassörska som blev så till sig när den landets Brad Pitt började tala till henne att hon svimmade. Så stora är de.

"Förvridna"

Fram tills nu har det också funnits en brasiliansk Sean Penn. Men det var före bögrollen i den nyligen Oscarsvinnande filmen Milk. Att spela homosexuell gör nämligen att hans brasilianska röst, den 38-årige Marco Ribeiro, känner sig osäker.

– Jag känner mig inte bekväm med jobbet. Min röst är involverad med andra saker också. Och av samma orsak har jag avstått att göra olika typer av reklamprojekt, säger Marco Ribeiro, som förutom att spela Sean Penn också är pastor i en kyrka i Rio de Janeiro, enligt Variety.

Ribeiro förnekar att han har några fördomar mot bögar, men på hans kyrkas webbsajt finns ett citat från honom där han säger att familjer med föräldrar från samma kön är "förvridna".

Se trailer på filmen Milk

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela