Israel bojkottar turkiskt kaffe

Diplomatiska slitningar mellan länderna gör att handel med kaffe och subventioner stoppas.


JERUSALEM. De diplomatiska spänningarna mellan Israel och Turkiet har tagit en ny vändning. En större israelisk kafékedja har beslutat att sluta servera turkiskt kaffe, och det finns också planer om att bojkotta turkiska resorter.

– Vi har beslutat att för tillfället sluta sälja "Istanbul coffee", som är vår turkiska kaffeblandning, och vi kommer att fortsätta med det tills förhållandena förbättras , säger Michael Steg, marknadschef på kafékedjan Ilan, till Ynetnews.

– Vi menar att alla kan visa missnöje på sitt sätt och det här ett enkelt och symboliskt sätt att göra det på, säger han.

Även på flygsidan märks de frostigare relationerna länderna emellan. Yossi Levy på det israeliska flygbolaget EIAI intygar att bolaget inte längre kommer att subventionera resor till Turkiet för de anställda under semestern i april nästa år. Normalt brukar 80 000 israeler åka till Turkiet på semester under den tiden.

Bojkotten kan ses som ett svar på att den turkiska statstelevisionen under förra veckan visade inslag där israeliska soldater anklagades för att ha mördat palestinska barn.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!