Vita huset i öppet krig med Fox News

"Man bör inte behandla Fox som en nyhetskanal".


Fox News har sedan Barack Obama blev en seriös kandidat till presidentposten sågat och kritiserat i stort sett alla hans beslut.

Tidigare i år gick programledaren Bill O'Reilly så långt som att kalla Obama för rasist.

Det har lett till att Vita huset nu slår tillbaka mot vad Fox News som de anser inte är en "nyhetskanal".

Först ut var Obamas stabschef Rahm Emanuel som menade att Fox News inte är en nyhetsorganisation.

Nu får han stöd av hjärnan bakom Obama-kampanjen och en av Obamas närmaste konsulter - David Axelrod. I en intervju med ABC:s "This Week" gick Axelrod till attack.

– Och det som är ännu viktigare är att nyhetsorganisationer, som ni själva, bör inte behandla dem som en nyhetskanal, och det ska inte vi heller göra, säger Axelrod enligt The Telegraph.

Det är inte många som missat att Fox News stödjer det republikanska partiet. Men Vita husets kommunikationschef Anita Dunn menar samtidigt att det inte ger dem rätten att vara det republikanska partiets förlängda arm och inte heller deras kommunikationskanal.

Nu har Fox News gått till motattack och samtidigt jämförs Obama med förre presidenten Richard Nixon som hade journalister på sin "fiendelista".

– Dörren är öppen och vi välkomnar en diskussion om all den fakta som ligger bakom problemen, meddelade Michael Clemente, VD på Fox News, i ett pressmeddelande.

– Det här Vita Huset arbetar med en egen version av en fiendelista, säger Karl Rove, tidigare rådgivare till George W Bush.

Bill O'Reilly intervjuar Barack Obama

Bill O'Reilly: Obama vill förstöra den "vita kulturen"

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!