Måndag 18 Okt
Stockholm

Reinfeldt mötte Obama i Vita huset

Statsministern pratade världspolitik med den amerikanske presidenten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

WASHINGTON D.C. Statsminister Fredrik Reinfeldt fick på nytt träda in i Ovala rummet, där han tidigare umgåtts med USA:s expresident George W Bush. I måndags kväll tog president Barack Obama emot.

– Vi har träffats vid flera tillfällen. Vi har goda bilaterala förhållanden, och det finns en stark transatlantisk länk, som är väldigt viktig för oss, sa Reinfeldt, enligt <a href=""http://www.whitehouse.gov/the-press-office/remarks-president-obama-and-prime-minister-reinfeldt-sweden-after-meeting""target="_blank">Vita huset.

På agendan fanns ämnen som Iran, finanskrisen, Afghanistan och klimatfrågan. Trots att Reinfeldt drivit på hårt inför klimatförhandlingarna i Köpenhamn i december, tror båda att det inte kommer ett avtal på plats i nästa månad. Men däremot kan det vara ett viktigt steg framåt, enligt dem, skriver <a href=""http://svt.se/2.37482/1.1755370/reinfeldt_traffade_obama?lid=is_search527895&lpos=1&queryArt527895=reinfeldt&sortOrder527895=3&doneSearch=true&sd=47225&from=siteSearch&pageArt527895=0""target="_blank">SVT.

Obama passade också på att berömma Reinfeldt för Sveriges höga profil i klimatfrågan.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela