Ungdomar: Hitler var fotbollstränare

Hitler var tysk förbundskapten och Auschwitz en temapark om andra världskriget.


STORBRITANNIEN. De brittiska ungdomarna är ute och cyklar på en mycket gropig väg.

När en enkätundersökning nyligen ställde frågor om andra världskriget och förintelsen till brittiska barn och ungdomar, mellan 9 och 15 år gamla, var deras historiekunskaper, milt sagt, förvridna.

Det är den militära veteranorganisationen Erskine som ställt 2 000 brittiska ungdomar mot väggen. Och funnit att kidsen har noll koll.

En av 20 tror att förintelsen är den högtid som firar att kriget tog slut. En av tio tror att Adolf Hitlers mördarpack SS i själva verket står för barnboksförfattaren Enid Blytons bokserie Secret Seven.

En fjärdedel av de tillfrågade tror att landstigningsdagen D-Day betyder domedagen - "Dooms Day". Ytterligare en fjärdedel tror att en atombomb släpptes över Pearl Harbour och därmed tvingade in USA i kriget.

– Några av svaren i den här enkäten chockar oss och visar att Erskine, tillsammans med andra, har en roll att spela. Inte bara i att ta hand om veteraner utan också utbilda samhället i stort, säger major Jim Panton, chef för veteranorganisationen Erskine, enligt Haaretz.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!