Det indisk-pakistanska telefonkriget

Bluffsamtalet höll på att utlösa ett kärnvapenkrig.


INDIEN. En kort uppdatering. 28 november. En röst ringer till Pakistans president Asif Ali Zardari och säger att man planerar att anfalla Pakistan med flyg. Telefonrösten påstår att han är Indiens utrikeshandelsminister Pranab Mukherjee.

Pakistan slog larm och militären gjorde sig redo, men inga flyg kom. Pranab Mukherjee förnekade senare att det var han som ringde. Men Pakistan säger att man har bevis för att samtalet kommit från Indiens utrikeshandelsdepartementet. Nu kontrar Pranab Mukherjee.

– Samtalet är en bara en bluff som Pakistan använder för att avleda uppmärksamhet från det faktum att landets var inblandat, säger Pranab Mukherjee enligt Al Jazeera.

Som Nyheter24 rapporerat tidigare förfogar båda länderna över kärnvapen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.