Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Indiens telefonbluff mot Pakistan

Nyheter | 06/12/2008 18:50

I natt utlöste en tjuvringning nästan kärnvapenkrig.

PAKISTAN. Det har varit spänt mellan Pakistan och Indien efter terrorattackerna i Bombay. Och ett telefonsamtal från en påstådd indisk minister fick pakistanierna att slå om till krisläge.

Det var under kvällen den 28 november som den pakistanske presidenten Asif Ali Zardari fick ett telefonsamtal från Indiens utrikeshandelsminister Pranab Mukherjee. Det var i alla fall vem mannen på den andra sidan tråden presenterade sig som.

Den indiske utrikeshandelsministern hotade presidenten med att indiska trupper skulle anfalla landet för att hämnas terrorattackerna. Och Pakistan försatte direkt sitt flygvapen i högsta beredskap samtidigt som flera ministrar flögs till skyddade platser.

Vem som ringde är fortfarande okänt, men Indien förnekar att det kommit från dem. Pakistan är å sin sida säkra på att telefonsamtalet kommit från det indiska utrikesdepartementet.

–Identiteten på detta unika samtal, vars ursprung bevisats genom en telefonlinjeidentifikation, visar att samtalet kommer från ett verifierat nummer från det indiska utrikeshandelsdepartementet, sa Pakistans informationsminister Sherry Rehman enligt BBC.

Båda länderna har kärnvapen.

Skrivet av: