"Ta en paus och ett djupt andetag"

Pakistans president manar till lugn och samförstånd.


Pakistans president, Asif Ali Zardari, uppmanade under tisdagen Indien att ”ta en paus och ett djupt andetag” innan de lägger skulden för Mumbai-massakern på Pakistan. Zardari menar att helgens räd mot- och tillfångatagande av 15 militanta islamister visar på landets beslutsamhet att komma tillrätta med problemen.

– Vi förstår de inrikespolitiska överväganden som Indien står inför i efterdyningarna av Mumbai. Icke desto mindre, anklagelser om Pakistansk delaktighet komplicerar bara en redan komplex situation, skriver Zandari i ett personligt debattinlägg publicerat i The New York Times.

– Som vi visade med söndagens räd, som resulterade i tillfångatagande av militanta, kommer Pakistan agera emot statslösa aktörer som finns inom vårt område och behandla dem som brottslingar, terrorister och mördare, fortsätter Zandari.

Hela inlägget andas vilja till samförstånd och kan ses som ett försök att tona ner motsättningarna mellan de bägge länderna - utan att för den sakens skull backa i skuldfrågan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!