Talibaner hånar svenska och norska trupper

Skandinaverna anklagas för att vara lata och häcka i läger.


AFGHANISTAN. Talibanerna hånar de svenska och norska trupperna som är i Afghanistan i ett nytt föraktfullt uttalande. Skandinaverna anses vara för fega för att lämna sina läger.

–Korsfararna kan inte ens gå säkra på sina patrulleringar. Varje gång de går ut, står de inför stora förluster, säger rebelledaren i Balkhprovinsen, Raz Mohammed bin Sayd al-Haydari, i en intervju med talibanrörelsens arabiskspråkiga tidning al-Somod, enligt Verdens Gang.

– För en tid sedan ville de bygga militära baser i regionen. När de har genomfört militära operationer inom dessa områden för att utplåna mujaheddin, men de mötte starkt motstånd från mujaheddinkrigarna i området så de var tvungna att fly och rädda sig själva utan att uppnå sina mål, säger han, till tidningen.

Det norska försvaret tillbakavisar anklagelserna om att soldaterna skulle tillbringa större delen av tiden i sina läger.

– Vi hoppas och tror att de flesta är kritiska och misstänksamma mot sådana här påståenden, säger pressekreteraren Hanne Olafsen till Verdens Gang.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!