30 000 trupper gick in i talibannästet

"Det är antingen dem eller oss."


På lördagsförmiddagen kom beskedet att Pakistans armé inlett en markoffensiv i taliban-nästet Waziristan. 30 000 trupper ska besegra cirka 10 000 talibaner.

–Syftet är att få bort den här terrororganisationen från området. De har tagit över hela samhället och håller den övriga befolkningen som gisslan, uppgav arméns talesperson för BBC.

Innan offensiven inleddes införde armén utegångsförbud, men nu kommer rapporter om att tusentals civila är på flykt.

En militär talesman uppgav för AFP att styrkorna tagit sig in i områden som räknas som starka talibanfästen.

–Styrkorna rör sig inom Mehsuds territorium. Inledningsvis har vi inte dragit på med full styrka, vissa trupper ska först få fotfäste.

Enligt armén är offensiven extremt nödvändig.

– Det är antingen dem eller oss. Tar inte vi fighten med dem kommer de att komma till oss, sa en officer i armén till The Telegraph.

Armén ska ha inlett en intensiv bombning i Makeen - ett av talibanernas nyckelområden.

Hitills ska fyra soldater ha dödats och tolv skadats, rapporterar den pakistanska tidningen Dawn.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA:s senat: Ja till Ukrainastöd

Rysk robotattack mot Charkiv

Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

3 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.