"Mina varningar ignorerades"

Dagmamman Ann Walker avslöjar obehagliga detaljer om mördade bebisen.


Fallet skakar hela England. Den 17 månader gamla bebisen användes som slagpåse. Bebisens mamma, styvpappa och den inneboende hyresgästen Jason Owen, som är pedofil, roade sig med att misshandla den lilla pojken. Socialtjänsten besökte familjen vid över 60 tillfällen. Inga åtgärder vidtogs. De socialarbetare och läkare som gång på gång ignorerade pojkens skador är nu Englands mest hatade människor.

Och nu går pojkens dagmamma Ann Walker ut med nya uppgifter som gör situationen ännu svårare att greppa.

–Lillkillen var döende. Jag berättade för socialen om hans tillstånd. Jag förklarade att saker och ting inte stod rätt till. Men ingenting gjordes, berättar en uppriven Ann Walker för The Sun.

Hans död hade kunnat undvikas. Alla varningstecken fanns där. Men inget gjordes. Ann Walker är förkrossad. Hon ombads av Socialtjänsten att ta hand om bebisen under fem veckor – för att ge "mamman en paus". Veckor som visade sig vara de sista i bebisens liv.

– Att de säger att jag skulle ta hand om honom i fem veckor är ren lögn. Jag var där en gång. Om något inte stod rätt till skulle jag rapportera det till Maria Ward och det gjorde jag omedelbart. Jag ringde henne mer än fem gånger och berättade om blåmärken, blodiga sår och rivmärken. Han luktade spya. Hans kläder var smutsiga. Hans fingrar var svarta och naglarna trasiga, avrivna... Han hade stora skabbsår i hårbotten som blödde konstant.

Storbritanniens premiärminister Gordon Brown har nu utfärdat en utredning av Haringey’s Socialtjänst och deras agerande.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Två gripna för mordförsök i Bredäng

En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

1 timme sedan
Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.