Söndag 3 Jul
Stockholm

Sparkade efter smaklös Glitter-bild

15 brittiska socialarbetare får sparken efter skämtbild med Gary Glitter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den brittiska socialtjänsten fortsätter göra bort sig. I kölvattnet efter alla skandaler med Baby Peters dödsmisshandel, kommer nu nästa skandal.

Femton brittiska socialarbetare har fått sparken, eller allvarliga varningar, efter att ha skickat runt ett smaklöst mejl med en fejkad bild på den dömde pedofilen och glamrocksångaren Gary Glitter hållandes ett spädbarn i en plastkasse, skriver Daily Mail i dag.

En undersökning har startats efter att en anställd varnade sina chefer om den förfärande bilden som visar den dömda pedofilen hållandes en plastpåse med ett inlagt spädbarnshuvud som tittar upp. Personalen hade skickat runt mejlet på kontoret, och det spreds på bara några timmar.

Några av de som sparkats är utbildade socialarbetare, som har som jobb att skydda utsatta barn.

En högt uppsatt källa säger till Daily Mail:

– De här mejlen förnedrar just de barn som dessa människor får betalt för att skydda.

Kommunstyrelsen i South Lanarkshire har bekräftat att personalen fått sparken, eller i vissa fall varningar. En taleskvinna förnekade rapporterna om att den förnedrande bilden på barnet kom från kommunens eget register för utsatta barn.

– Det är helt osant att bilder av barn från vårt register har cirkulerat runt på mejl, säger kvinnan.

– Som det är nu så har ett antal anställda inom kommunen blivit avskedade och andra har fått en sista skriven varning, på grund av att de skickat runt mejlet med den förnedrande bilden på ett spädbarns ansiktei shoppingpåse, buren av Gary Glitter.

Hon fortsätter med att säga att bilden har cirkulerat runt flitigt i hela Storbrittanien.

– Bilden är totalt opassande och det är ett kraftigt missbruk av kommunens mejl.

Kommunen vill inte avslöja hur många anställda som fått sparken respektive kommit undan med bara en varning, eftersom de anställda har rätt att överklaga mot alla beslut som tagits. De flesta av de inblandade är baserade på kommunkontoret i Ruthergien, nära Glasgow i Skottland, skriver Daily Mail.

Förre glamrockstjärnan Gary Glitter - vars riktiga namn är Paul Gadd - satt nästan tre år i vietnamesiskt fängelse dömd för sexbrott som involverade två unga flickor.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.