Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Man injicerade hiv-smittat blod i sin fru

- 06/12/2009, 15:34 -

Björn Sigurdson/SCANPIX

Mardrömmen sann för smittad kvinna.

En 35-årig man på Nya Zeeland riskerar 14 års fängelse efter att han injicerat hiv-smittat blod i sin fru medan hon sov.

Mannen upptäckte att han var hiv-positiv vid en hälsokontroll 2004. Hustrun bestämde sig då för att stanna med sin make, för barnens skull, men aldrig mer ha sex med honom.

Ett scenario som skulle visa sig otänkbart för den 35-årige maken. Så för att hon skulle vilja ha sex med honom igen bestämde han sig för att smitta henne med sjukdomen. Och medan kvinnan sov injicerade han blod från sig själv i sin hustrus lår.

Kvinnan upptäckte själv att hon hade ett stickmärke på låret och fick så småningom också smärtor i benet. När hon fyra månader senare testades visade det sig att hon smittats med viruset.

Kvinnan konfronterade sin make, som inte nekade till vansinnesdådet.

– Allt han sa var att han var ledsen. Han sa: Jag använde nålen på dig för att du skulle vara som jag så att du kan leva med mig och inte lämna mig, säger kvinnan i ett uttalande enligt BBC.