Carla Bruni: "En mandatperiod räcker för Sarko"

Frankrikes första dam vill helst inte att hennes man, Nicolas Sarkozy, fortsätter som fransmännens president efter nästa val.


PARIS. Om Nicolas Sarkozy vill fortsätta som president i ytterligare en mandatperiod är det "hans sak och inte min", säger presidentfrun och före detta supermodellen och sångerskan Carla Bruni i en teveintervju. Men hon gör också klart att hon gärna ser att maken taggar ner med politiken.

- I egenskap av hans fru räcker det med en mandatperiod. Om han vill kandidera på nytt är det hans sak. Vi pratar aldrig om det eftersom jag inte tycker att jag bör lägga mig i den typen av saker, säger Bruni till tevestationen TF1:s ankare Thierry Demaiziere.

- Det är mycket komplicerat och det är hans jobb. Det vore som att han skulle lägga sin näsa i blöt och föreslå att jag skriver en sång i moll eller dur, när det är min sak att bestämma.

Carla Bruni är annars enbart full av lovord inför sin karismatiske make.

- Min man kan göra allt, därför att han lägger sin själ i allt han gör. Och det är så man lyckas i livet.

- Han ger allt i sitt yrkesliv och i sitt kärleksliv och det är fantastiskt för en kvinna och fantastiskt för ett land. Så jag är glad att fransmännen har honom som president.

Men ska man tro Bruni lär Sarko, som han kallas, kunna ta sig för ungefär vad som helst yrkesmässigt - om politiken nu av en eller annan anledning skulle behöva läggas på hyllan.

- Om han vore en snickare är jag säker på att han vore den bästa snickaren.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.