Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dalai Lama: Jag har gett upp hoppet

Nyheter | 17/11/2008 08:00

Fredsgurun ser ingen lösning med Kina om konflikten i Tibet.

Sedan han gick i landsflykt 1959 har Tibets andlige ledare Dalai Lama, sökt dialog med den kinesiska regeringen. En taktik som han nu erkänner har misslyckats.

Efter det senaste mötet, det sjunde i raden, säger Dalai Lama att han har tappat hoppet på att den kinesiska regeringen ska låta Tibet bli mer självstyrande. I stället har han kallat tibetaner från världen över till ett fem dagar långt möte. Där kommer en ny taktik gentemot Kina att arbetas fram.

– Det här kan bli historiskt. Det kommer att bli en tankesmedja där man diskuterar alla idéer och alternativ så att vi kan avgöra vad som är bäst för Tibet. Det kommer inte att finnas någon politisk agenda, inget skuldbeläggande eller liknande, säger en representant för Dalai Lama.

Möjligtvis är det nu dags för lite mer radikala åtgärder. Efter årtionden av fredstaktik och i synnerhet efter upploppen i Tibet i år, är det många tibetaner som vill se hårdare tag mot den kinesiska regeringen, enligt Gulf News.

Skrivet av: