Dalai Lama: Jag har gett upp hoppet

Fredsgurun ser ingen lösning med Kina om konflikten i Tibet.


Sedan han gick i landsflykt 1959 har Tibets andlige ledare Dalai Lama, sökt dialog med den kinesiska regeringen. En taktik som han nu erkänner har misslyckats.

Efter det senaste mötet, det sjunde i raden, säger Dalai Lama att han har tappat hoppet på att den kinesiska regeringen ska låta Tibet bli mer självstyrande. I stället har han kallat tibetaner från världen över till ett fem dagar långt möte. Där kommer en ny taktik gentemot Kina att arbetas fram.

– Det här kan bli historiskt. Det kommer att bli en tankesmedja där man diskuterar alla idéer och alternativ så att vi kan avgöra vad som är bäst för Tibet. Det kommer inte att finnas någon politisk agenda, inget skuldbeläggande eller liknande, säger en representant för Dalai Lama.

Möjligtvis är det nu dags för lite mer radikala åtgärder. Efter årtionden av fredstaktik och i synnerhet efter upploppen i Tibet i år, är det många tibetaner som vill se hårdare tag mot den kinesiska regeringen, enligt Gulf News.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Zimbabwe benådar över 4 000 fångar

Vingåker: Polisen rapporterar om brand

"Brand i en restaurang.", skriver polisen på sin hemsida.

Bombskyddet kallat – ska undersöka blomsterlåda

Polisens bombtekniker är på väg för att undersöka ett misstänkt farligt föremål i Uddevalla, uppger polisen.

Osby: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Rv15/lv119. En personbil har kört av vägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Kennedy väljer Biden före Kennedy

Joe Biden utmanas inte bara av republikanerna i höstens amerikanska presidentval – han tampas även mot Robert F Kennedy Jr, som ställer upp som oberoende kandidat.

Man häktad för attentatsplaner mot Zelenskyj

1 timme sedan
En man har häktats i Polen, misstänkt för att ha hjälpt rysk underrättelsetjänst i planer att mörda Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.