För en tid sedan dök en film på Marilyn Monroe upp - JFK:s älskarinna - när hon röker på.
1 av 3
För en tid sedan dök en film på Marilyn Monroe upp - JFK:s älskarinna - när hon röker på. - Foto: Screenshot.
2 av 3
3 av 3

Bilden på Kennedy som hade kunnat förändra världshistoriens gång

JFK ligger och steker på sin yacht. Från dyker två nakna kvinnor ner i plurret. Hoppsan.


WASHINGTON D.C. Hade John Fitzgerald Kennedy - JFK - varit Vita husets invånare år 2009 och den här bilden hade publicerats i dag hade vi haft en politisk skandal av massiv magnitud på halsen. En presidents huvud på ett fat.

Bilden ska ha tagits i mitten av 1950-talet. Den visar två nakna kvinnor som dyker från däck och ytterligare två nakna kvinnor som solar på överdäck. Precis under ligger någon som ser ut att vara John F Kennedy i egen hög person och lapar sol han också.

Nöjessajten TMZ - som publicerat bilden - har låtit ett antal experter granska bilden. Och de säger att det inte finns något som tyder på att bilden manipulerats.

Det råder ingen tvekan om att Kennedy var på en tvåveckorsresa med båt i Medelhavet på den tiden JFK var senator i USA. Trippen ägde rum i augusti 1956. Tillsammans med brodern Ted Kennedy och senatorn George Smathers.

Trion ska, enligt uppgifter, ha rest i sällskap med ett koppel unga damer. Jackie Kennedy, JFK:s fru, var gravid vid den här tiden och fick i ilfart föras till BB när JFK ännu var i väg med båten. Läkare genomförde ett akut kejsarsnitt, men spädbarnet var döfött.

Fotot var länge i en bilhandlares ägo. Mannen hade det i en byrålåda i åratal och skröt för sina vänner om att han hade en bild på JFK med ett gäng nakna kvinnor. För tio år sedan dog bilhandlaren och hans son ärvde bilden.

Hade bilden uppenbarat sig när John F Kennedy ställde upp i presidentvalet 1960 hade det med största sannolikhet torpederat hans chanser att bli den fria världens ledare - och därmed hade historiens förlopp under en mycket dramatisk epok tagit en annan vändning.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!