Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sexårig albinoflicka mördad

Nyheter | 17/11/2008 20:44

En sexårig flicka som var albino har mördats och stympats.

En sexårig flicka som var albino mördades och stympades i Burundi natten till måndagen. Polisen tror att kriminella som samarbetar med häxdoktorer är skyldiga till mordet. Enligt polisen dök ett beväpnat gäng upp i flickans hem i Bugongo, 22 mil öster om huvudstaden Bujumbura. De halshögg henne och styckade kroppen. Armarna och benen tog de med sig.

Minst två andra albiner mördades och stympades i Burundi i september. Polisen misstänker att det är kriminella som jagar albiner för att sälja deras kroppsdelar till häxdoktorer i Tanzania. Häxdoktorerna använder kroppsdelarna till amuletter.

–Den här lilla flickan är det tredje albinooffret för sådana brottsliga handlingar i vår provins sedan september. Vi gör allt vad vi kan för att hitta mördarna, sade provinsåklagaren Nicodeme Gahimbare i Ruyigi.

Albinism är en medfödd brist på pigment i hud, ögon och hår, vilket gör albiner extremt känsliga för solens ultravioletta strålar. (TT)

Skrivet av: