Åtal mildras mot kvinnoglasare

Men han har fortsatt kontaktförbud tills saken löst sig.


AUSTRALIEN. Polisen har i dag ändrat åtalspunkt för Greg Bird, rugbystjärnan som slog ett glas i sin flickvän Katies öga, och sedan beskyllde sin vän Watson får våldsdådet.

Greg Bird, 24 år, stod i ett första skede åtalad för för att "med intention illvilligt ha vållat allvarlig kroppsskada". Men polisen mildrade i dag åtalet till att Bird ”hänsynslöst ska ha skadat en annan människa”.

Han står samtidigt inför tre andra åtal. Två punkter för att ha ljugit för polisen, och en punkt för ett "övergrepp som förorsakat kroppskada".

När Bird lämnade domstolen i dag surnade han till på en reporter som kom för nära och nuddade honom med mikrofonen. "Rör mig inte", sa Bird.

Rättegången fortsätter i april 2009

Greg Brid ska åter ställa sig i rätten i april i nästa år. Han har då 17 vittnen emot sig.

Domare Jane Culver bestämde sig för att förlänga kontaktförbudet i dag. Sedan händelsen har Rugbyproffset varit förbjuden att kontakta flickvännen Katie Milligan, studenten från New York.

Förbudet har dock ingen kraft utanför Australien. Därför åkte Greg till USA i förra veckan för att träffa Katie. Och han verkade glad för sin kärlekssemester.

– Jag hade skitkul, polaren, sa Greg till en reporter efter rättegången i dag.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trump startar strömningstjänst

Strejkvarsel på Heathrow

Gränskontrollanter på den stora Londonflygplatsen Heathrow varslar om strejk i slutet av månaden. Mellan den 29 april och 2 maj väntas över 300 medlemmar i fackförbundet PCS lägga ned sitt arbete och lämna passkontrollen.

Polisen i Värnamo rapporterar om bedrägeri

"Bedragare misstänks för bedrägeri", skriver polisen på sin hemsida.

Nasa uppmanas: Leta efter Loch Ness-monstret

USA:s rymdstyrelse Nasa har fått en ovanlig uppmaning. Hjälp oss att hitta sjöodjuret Nessie, vädjar Loch Ness-centret i skotska Drumnadrochit.

Svenskar gillar finsk brytning: "Får höga poäng"

Vilka egenskaper tänker du på när du hör en person prata svenska med finsk brytning? Ambitiös, förtroendeingivande och vänlig, svarar många svenskar i en studie.

Polisen rapporterar om brand, Hammarö

"Det brinner i en villa i Hammarö", skriver polisen på sin hemsida.