Stockholm

Åtal mildras mot kvinnoglasare

Men han har fortsatt kontaktförbud tills saken löst sig.


Läs mer

AUSTRALIEN. Polisen har i dag ändrat åtalspunkt för Greg Bird, rugbystjärnan som slog ett glas i sin flickvän Katies öga, och sedan beskyllde sin vän Watson får våldsdådet.

Greg Bird, 24 år, stod i ett första skede åtalad för för att "med intention illvilligt ha vållat allvarlig kroppsskada". Men polisen mildrade i dag åtalet till att Bird ”hänsynslöst ska ha skadat en annan människa”.

Han står samtidigt inför tre andra åtal. Två punkter för att ha ljugit för polisen, och en punkt för ett "övergrepp som förorsakat kroppskada".

När Bird lämnade domstolen i dag surnade han till på en reporter som kom för nära och nuddade honom med mikrofonen. "Rör mig inte", sa Bird.

Rättegången fortsätter i april 2009

Greg Brid ska åter ställa sig i rätten i april i nästa år. Han har då 17 vittnen emot sig.

Domare Jane Culver bestämde sig för att förlänga kontaktförbudet i dag. Sedan händelsen har Rugbyproffset varit förbjuden att kontakta flickvännen Katie Milligan, studenten från New York.

Förbudet har dock ingen kraft utanför Australien. Därför åkte Greg till USA i förra veckan för att träffa Katie. Och han verkade glad för sin kärlekssemester.

– Jag hade skitkul, polaren, sa Greg till en reporter efter rättegången i dag.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.