Insulinmördaren sinnesundersöks

Finska sjuksköterskan som mördade en handikappad patient befanns i dag skyldig.


Den sjuksköterska i Finland som åtalades för att ha mördat en människa med insulin har av Tammerfors tingsrätt befunnits skyldig.

Tingsrätten lämnade sin så kallade mellandom på fredagen där det framgår att kvinnan ska sinnesundersökas. Påföljden avkunnas först när resultaten från sinnesundersökningen är klara.

I sin mellandom konstaterar tingsrätten att kvinnan sprutade insulin i en handikappad patient i Ylöjärvi i augusti 2007. Patienten dog av insulinet.

Tingsrätten anser också att det är fastslaget att kvinnan injicerade insulin i en åtta månaders baby i Kuru sommaren 2007. Barnet överlevde.

TT / Peder Broberg

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Polisen i Vaggeryd rapporterar om trafikolycka

"Flera polispatruller på plats vid trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.