Dödstalet i Pakistan stiger

Dödstalet stiger.


Antalet dödsoffer efter den förödande självmordsbomben i Pakistans huvudstad Islamabad fortsätter att stiga. Enligt officiella uppgifter på söndagsförmiddagen hade 52 människor mist livet. Bland de många döda uppgavs en person vara amerikan och en av tysk nationalitet. Minst 13 ytterligare utlänningar var bland de skadade.

En dansk diplomat saknas efter lördagens dåd.

– Vi gör allt vi kan för att hitta honom, bland annat genom att fråga på sjukhusen, säger Danmarks utrikesminister Per Stig Möller till Ritzau.

Det fanns på söndagsförmiddagen inga uppgifter om att någon svensk var bland de döda eller skadade. Enligt svenska utrikesdepartementets uppgifter bodde det inga svenskar på hotellet.

– Det finns ingen information om svenskar än så länge. Det pågår ett stort arbete med att röja och identifiera offren. Ambassaden har en lista på svenskar som arbetar eller bor i området, säger André Mkandawire på utrikesdepartementets presstjänst till TT.

Det var precis när solen gått ner och dagens ramadanfasta brutits som en bil lastad med sprängmedel exploderade framför ett av Islamabads största hotell.

Bomben slet upp en sex meter djup krater, och enligt det pakistanska inrikesdepartementet innehöll förmodligen sprängladdningen mer än 500 kilo explosivt material, rapporterar Reuters.

Närmare 250 människor uppges ha skadats och dödstalet befaras stiga ytterligare.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.