Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Våldsam storm drar in över Sverige

- 23/11/2008, 20:21 -

Främst Uppland och Stockholmsregionen riskerar att drabbas.

I Norrtäljeområdet ställs bussarna in och flera plan har dirigerats om från Arlanda. Det är den svåra halkan och den tilltagande stormen som ställer till problem i trafiken.

– Från 18-tiden har vi tvingats ställa in ankomster, hittills sammanlagt ett tiotal. Planen har omdirigerats till andra flygplatser, som Bromma, Skavsta och Norrköping, säger Helena Miller, pressansvarig vid Arlanda, uppger DN.

Hittills har lyckligtvis trafikolyckorna varit få och det verkar som om de flesta trafikanter uppmärksammat varningarna och håller sig borta från vägarna.

I Roslagen är stormen som värst, men de boende är luttrade sedan tidigare år och många har förberett sig väl.

Gun och Erik Eriksson, 80, bor i det som tidigare var deras fritidshus ute i Roslagen.

Hur har ni förberett er inför stormen?

– Ja, vi har spolat upp tio liter vatten i en hink utifall vattenledningen skulle gå sönder, sedan har vi burit upp ved till spisen och plockat fram stearinljus och ficklampor, säger Gun Eriksson.

Hur har ni märkt av stormen så här långt?

– Det blåser ju som sjutton och yr, all snö som låg så fint på träden har blåst av. Innan det tog till ordentligt var vi ute och fyllde på med frön till fåglarna, säger Gun Eriksson till Nyheter24.

Skrivet av: