Många strömlösa i ovädret

Publicerades: 26 Okt 2008, 06:19, Uppdaterades: 15 Nov 2009, 23:17

Många var utan ström i morse på grund av kraftigt oväder.


Många hushåll i Dalarna och Hälsingland var utan ström på söndagsmorgonen. Den kraftiga blåsten drog ner träd och grenar som skadade elledningar.

Drygt 4 600 av Fortums kunder saknade el vid fem-tiden, varav 1 730 i Hudiksvall och 1 473 i Ljusdal, enligt ett pressmeddelande från företaget.

Kjell Flyman, jourhavande meteorolog på SMHI, berättade att blåsten då nått sin kulmen och kommer att avta under söndagen. Men han varnade för kuling på både västkusten och ostkusten samt i Bottenhavet.

Lågtrycket över Norska havet gjorde också att det regnade över i stort sett hela Sverige. För Bottenviken är en klass 2-varning utfärdad, vilket innebär fara för allmänheten och risk för stora materiella skador samt störningar i viktiga samhällsfunktioner.

TT/Anas González Cruz

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Nytt åtal mot Donald Trump

Spökgarn ska städas bort från svenska vatten

På tio platser kring Sveriges kuster ska städinsatser genomföras för att samla in de fiskeredskap som förlorats i sjöar och hav, uppger Havs- och vattenmyndigheten (Hav) i ett pressmeddelande.

Frankrike i chock efter knivdådet

2 timmar sedan
Läget är fortsatt kritiskt för de fyra barn som attackerades av en man i Annecy. Gärningsmannen har uppehållstillstånd i Sverige, men hade enligt den franske inrikesministern nekats asyl i Frankrike.

Expert om migrationspakten: En urvattnad framgång

3 timmar sedan
EU:s medlemsländer har slutligen enats om en framtida asyl- och migrationspolitik. Det har varit oenighet sedan flyktingkrisen 2015. Det är en stor förhandlingsframgång i dag, säger Bernd Parusel, expert på EU:s migrationspolitik.

USA stoppar all mathjälp till Etiopien

3 timmar sedan
USA:s biståndsorgan Usaid har stoppat all mathjälp till Etiopien, efter att en intern utredning visat att livsmedelsbistånd avsett för miljoner hungriga människor har förskingrats i "utbredd" skala.

Ilija Batljans bolag gick back 510 miljoner

igår 22:12
Ilija Batljan Invest, som är storägare i krisande fastighetsbolaget SBB, gick 511 miljoner kronor back under årets första kvartal. Det framgår av bolagets delårsrapport som släpptes på torsdagskvällen, och kan jämföras med en förlust på 246 miljoner första kvartalet 2022.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.