Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Översvämningen tog 45 liv

- 24/11/2008, 16:00 -

45 döda och tiousentals hemlösa i Brasilien efter nya översvämningar.

Minst 45 döda och över 20 000 hemlösa är resultatet efter de nya översvämningarna i brasilianska delstaten Santa Catarina, rapporterar BBC.

Det har regnat så mycket den senaste tiden att en flod svämmat över, varpå fyra städer helt skurits av från resten av landet. Hjälp skickas nu också till de angränsande delstaterna Rio Grande do Sul och Parana i södra Brasilien.

Totalt beräknas runt 1,5 miljoner boende i södra Brasilien drabbas av översvämningen, som skurit av de fyra städerna, Rio dos Cedros, Pomerode, Itapoá och Benedito Novo, från övriga landet, rapporterar nyhetsbyrån till CNN.

Representanter för civilförsvaret berättar att patienter på Santa Ines Sjukhuset vid stranden intill staden Balneario Camboriu var tvungna att flyttas till en annan del av sjukhusbyggnaden.

Joao Paulo Kleinubing är borgmästare i staden Blumenau med nästan 300 000 invånare, som ligger i delstaten Santa Catarina. Under söndagskvällen kallade han platsen för katastrofområde, och utlöste undantagstillstånd, enligt den lokala nyhetsbyrån.

Myndigheterna skickade två helikoptrar till staden under måndagen för att hjälpa offren. Hjälp skickades även till de näraliggande delstaterna, som också dem drabbats kraftigt av översvämningen, rapporterar Agencia Brasil till CNN.

Skrivet av: