Fem terrorister kvar i Bombay

Femton jackor och femton tandborstar fanns ombord på båten.


Minst fem terrorister har lyckats undkomma i Bombay, och staden fruktar nu en andra våg av attacker.

Indiska säkerhetsstyrkor hävdar att det bara var tio man - varav nio dödade och en tillfångatagen levande - som låg bakom den samordnade terrorattacken som tog uppåt 200 människoliv.

Men nu framkommer det att den kapade indiska fiskebåten, som terroristerna använde för att komma till Bombay, hade utrustning för 15 personer ombord när den hittades på drift vid kustremsan. Detta innebär att ett antal av terroristerna fortfarande kan vara på fri fot.

– Femton jackor hittades, liksom 15 tandborstar också, säger en poliskälla till Times Online, och fortsätter:

– Att fler män var involverade är troligt.

En teori som de lokala utredarna följer är att de saknade männen var inblandade i förberedelserna till attacken, genom att organisera logistiskt undestöd och göra spaningsarbeten i förväg. Säkerhetsexperter hävdar att det är möjligt att en styrka på endast tio man skulle kunnat klara av en liknande operation, men bara om de fick hjälp från utomstående.

Nyheten kom samtidigt som Indiens biträdande inrikesminister Shakee Ahmad säger att alla attentatsmännen kom från Pakistan, ett påståede som ytterligare spär på de redan upprörda relationerna länderna emellan.

Indiska regeringen har ökat landets säkerhetsnivå till "war level", med hänvisning till bevisen om den pakistanska inblandningen i Bombay-attackerna, skriver Times Online.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!