Information om sexdömda ges ut

Nu får britter information om personer dömda för sexbrott. Allt för att kunna kontrollera vem dotterns nya kille egentligen är.


Nu får britter information om sexdömda. I dag inleddes nämligen ett pilotprojekt som ger föräldrar tillgång till information om vissa personer. Det kan vara en pojkvän, en barnvakt eller en granne, skriver unt.se. – Men det måste vara någon som har oövervakad tillgång till barnet, säger Vernon Coaker, statssekreterare på det brittiska inrikesdepartementet, till BBC.

Den nya lagen testas nu i Cambridgeshire, Hampshire, Cleveland och Warwickshire.

Skrivet av:

Senaste nytt

Här är bolagen på konsumenters skamlista

Två miljoner hemlösa på Afrikas horn

Över två miljoner människor har tvingats fly sina hem på Afrikas horn, och då främst i Somalia, på grund av de ihållande regnvädren och allvarliga översvämningarna. Uppgifterna om hur många som drabbats i Somalia, Kenya och Etiopien kommer från nyhetsbyrån AFP som sammanställt och beräknat uppgifter från FN och från ländernas myndigheter.

Spanska ord rör upp känslor i Israel

Israel har på nytt reagerat på spanska uttalanden om kriget i Gaza, och har nu har kallat hem sin ambassadör i Spanien.

Unik upptäckt: Sex planeter i rytmisk dans

Astronomer har upptäckt sex planeter som i en rytmisk dans kretsar runt en stjärna 100 ljusår från jorden, rapporterar CNN. Det sällsynta fyndet kan ge ledtrådar till hur vårt solsystem bildades.

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Ragunda

"Hammarstrand, resultat efter nykterhetskontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Opec väntas minska produktionen

1 timme sedan
Oljekartellen Opec+ har enats om att "ytterligare minska oljeproduktionen med 600 000 till en miljon fat om dagen", säger en källa med insyn i förhandlingarna mellan de 13 medlemsländerna till nyhetsbyrån AFP.