Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rice bromsar konflikten

Nyheter | 05/12/2008 05:20

Rice söker samförstånd mellan Pakistan och Indien.

USA:s utrikesminister Condoleezza Rice träffade under torsdagen Pakistans president Asif Ali Zardari för att diskutera den senaste tidens händelseutveckling till följd av förra veckans terrordåd i Indien.

– Jag mötte en regering som är fokuserad på hoten och som är införstådd med sitt ansvar att svara mot terrorism och extremism var det än dyker upp, säger Rice.

Rice besök i Islamabad är ett försök att lätta upp de spänningar som uppstått mellan de bägge grannländerna Pakistan och Indien efter förra veckans terrordåd. Indiska myndigheter menar att terroristerna har sin bas i Pakistan, medan Pakistan hävdar att det rör sig om statslösa aktörer.

På de uttalanden som följt verkar det som om Rice lyckats uppnå en kompromiss med Pakistan där de ålägger sig att ta tag i problemen utan att erkänna att det rör sig om inhemska terrorister.

– De kommer ta hand om de terrorister som kan finnas på Pakistansk mark även om de är statslösa, säger Rice, uppger CNN.

Samtidigt varnar Rice Indien för att agera på egen hand och framhärdar med att det endast är genom samarbete som kampen mot terrorismen kan föras framgångsrikt.

Skrivet av: