O.J. Simpson: Jag stal ingenting

O.J. Simpson får 15 års fängelse för inblandningen i en kidnappning.


"Jag var dum. Jag är ledsen."

Med darr på rösten bad O.J. Simpson om ursäkt i rätten i dag för sitt agerande i en kidnappning och rån i Los Angeles. Tillsammans med ett antal beväpnade medbrottslingar stormade han in i ett hotellrum och tvingade till sig en stor mängd souvenirer. Dessa var minnesföremål från Simpsons karriär.

– Jag står här i dag, ledsen och något förvirrad. Jag ber om ursäkt till folket i Nevada, sade han samtidigt som kan kämpade emot tårarna.

Simpson, som bar blå fängelsekläder under fredagens rättegång, fälldes för väpnat rån och kidnappning.

– Jag ville inte stjäla från någon. Jag ville bara ha mina personliga saker. Jag är ledsen. Jag var dum. Jag menade inte att skada någon och jag hade inte tänkt att stjäla något, menar Simpson.

Simpson riskerade livstids fängelse för brotten, men hans advokater bad om ett straff på bara sex år. Advokaten Yale Galanter sade i rätten att hans klients handlingar var mer än dumma och att Simpson var mycket ångerfull.

Trots sin ånger har han nu dömts till 15 års fängelse, skriver CNN.

Se mer om Simpson nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

Rysslands biträdande försvarsminister gripen

Rysslands biträdande försvarsminister Timur Ivanov har gripits, meddelar Rysslands undersökningskommitté, en av landets brottsbekämpande myndigheter.

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

En högerextrem fransk borgmästare har infört ett nattligt utegångsförbud för barn under 13 år. Tilltaget är det senaste för att motverka ungdomsvåld i landet.

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

1 timme sedan
Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

1 timme sedan
Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Varberg: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"Ett vittne ringer till polisen om en personbil som kör i hög hastighet från Trönninge mot Kungsäter.", skriver polisen på sin hemsida.