Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hamasledare dödades i flygräd

- 03/01/2009, 06:57 -

En ledare inom Hamas militära gren dödades i ett israeliskt anfall.

En ledare inom Hamas militära gren Izz al-Din al-Qassam-brigaderna dödades i ett israeliskt anfall under natten, uppger Hamas. Abu Zakaria al-Jamal dog tidigt i morse av skadorna han fick under en nattlig flygräd, rapporterar Reuters.

Medan israeliskt stridsflyg under natten till lördagen fortsatte att attackera mål i Gazaremsan rapporterade Izz al-Din al-Qassam-brigaderna att dess krigare slog tillbaka en israelisk patrullstyrka som försökte ta sig in i Gazaremsan.

En talesman för Izz al-Din al-Qassam-brigaderna sade att de hade siktat ett antal soldater ur en israelisk specialstyrka som försökte ta sig in i ett område strax öster om staden Gaza vid ettiden natten till lördagen. Den palestinska gruppen avfyrade sex granatrundor mot israelerna som svarade med eld från lättare vapen och sedan retirerade.

– Ingen ska ha skadats vid incidenten, enligt talesmannen.

Den israeliska arméns talesman sade att han inte kände till något om incidenten, och tillade att inga soldater hade gått in i Gaza sedan flygangreppen inleddes den 27 december.

Det har i flera dagar spekulerats om och när Israel ska inleda en markoffensiv i Gaza. I en vecka har Israel genomfört flyganfall som krävt minst 435 dödsoffer, bland dem 66 barn, enligt sjukhuskällor i Gaza.

Skrivet av: