"Vredens dag" på Västbanken

Israel stängde vid midnatt till fredagen alla gränsövergångar till Västbanken.


ISRAEL. I dag är "vredens dag". I ett budskap från Hamas uppmanas alla palestinier på Västanken och i östra Jerusalem att göra massiva protester, i ren vrede, mot Israels bombningar.

– En demonstration ska efter fredagsbönen utgå från al-Aqsa-moskén i Jerusalem och från "alla Västbankens moskéer", sade Hamas.

Israel svarade med att stänga alla gränsövergångar till Västbanken, utfärda utegångsförbud samtidigt som den israeliska polisen placerade ut förstärkningar.

– Vi har mobiliserat tusentals poliser för att patrullera östra Jerusalem och byar i närheten för att upprätthålla lugnet, sade polisens talesman Micky Rosenfeld.

– Armén har också spärrat av Västbanken under fredagen och lördagen, sade en militärtalesman. Passering in och ut från det palestinska området förbjuds, förutom i nödsituationer, sade han.

Som Nyheter24 tidigare rapporterat har försvarsminister Ehud Barak på torsdagskvällen utfärdat allmänt utegångsförbud på Västbanken, från midnatt natten till fredagen och fram till midnatt natten till söndag. Beslutet togs efter varningar från säkerhetstjänsten om terrorattacker som hämnd för Israels militärinsatser i Gaza.

Inslag: Mer missiler, bomber och rädsla

Inslag: Israel och Hamas från deras perspektiv

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!