Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rhys Jones mördare slagen i finkan

- 03/01/2009, 08:57 -

Sean Mercer fick sig en rejäl omgång av äcklade medfångar i fängelset.

LIVERPOOL. Det var för lite mer än ett år sedan som elvaårige Rhys Jones kom i vägen för en gänguppgörelse. Han sköts i nacken och miste sitt liv på en tom parkeringsplats efter sin fotbollsträning.

Fallet väckte stor uppmärksamhet då det uppdagades att mördaren vid händelsen bara var 16 år gammal. Den nu 18-årige Sean Mercer avtjänar för tillfället ett fängelsestraff på minst 22 år för det brutala mordet.

Mercers handlingar har väckt avsky över hela landet och inte ens i fängelset sitter han säkert. Tonåringen har nämligen misshandlats av äcklade medfångar.

Vissa menar att det bara är en tidsfråga innan Mercer "får vad han förtjänar".

– Vi vet att någon gav honom en rejäl omgång på grund av Rhys. Så vi beslutade att ta honom därifrån så fort som möjligt, säger en fängelseansvarig, enligt The Sun.

Enligt Daily Star är bakgrunden till misshandeln mer banal än så. Tidningen hävdar att uppgörelsen på kåken skulle ha att göra med en prispott på fem pund och 40 cigaretter, som befann sig i Mercers ägo. Men en källa till tidningen konstaterar också:

– Kriminella gillar inte barnamördare och han är en av de mest ökända i Storbritannien.

Det är nu ingen som vet var Mercer befinner sig och exakt vilken sorts skador han ådragit sig. Även namnet på det nya fängelset han flyttats till är topphemligt, skriver The Sun.

Alltmedan Daily Star hävdar att han flyttats till sjukhuset vid fängelset i Hindley.

Se bildspel om mordet nedan:

Skrivet av: