Ungdom sköt pojke - fick 22 år

Polisen: Mördaren visade ingen ånger över huvudtaget.


LIVERPOOL. I dag blev det klart. 18-årige Sean Mercer får sitta minst 22 år bakom galler för att han sköt ihjäl 11-åriga Rhy Jones.

– Rhy dog på grund av dig. Hans död var en tragedi för honom och för hans familj, sa domaren och tittade på Mercer samtidigt som hon uttalade domen.

Som Nyheter24 tidigare rapporterat var Rhy Jones på väg hem efter en fotbollsträning när han blev träffad av en kula i nacken. Det var för ungefär ett år sedan som Rhy kom i vägen för en gänguppgörelse. Kulan var troligtvis inte riktad åt honom.

Men efter mordet har Sean Mercers gäng gjort allt för att han skulle komma undan polisen, och har på så sätt försvårat polisundersökningen. Domaren meddelade i dag också att hans sex medhjälpare från Croxteth Crew-gänget skulle få sina domar meddelade i ett senare skede, skriver Sky News.

Videoinslag från i dag

Tidigare inslag om mordet

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Valjakkala friges
Senaste nytt

Uppgång väntas på börsen

Intrum sparar bort hundratals miljoner

Kredithanteringsföretaget Intrums vinst minskar och besparingsprogrammen utvidgas.

Stort vinstlyft för SEB

Ett högre räntenetto och ett större inflöde från finansiella transaktioner lyfter storbanken SEB:s vinst i första kvartalet mer än väntat. Men efterfrågan på krediter fortsätter dämpas av det höga ränteläget, enligt vd Johan Torgeby.

Ökad vinst för Volvo Cars

Volvo Cars vinst ökade rejält. Omsättningen gick dock ned. Var femte bil från Volvo är nu en elbil.

Lägre vinst för Husqvarna

Husqvarna, tillverkare av trädgårdsmaskiner, gjorde en vinst på 1 930 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 2 364 miljoner kronor samma period i fjol.

Morgonens nyheter 24 april

Här är morgonens nyheter i korthet.