Bilder på brittisk gisslan släppta

Den största militanta gruppen i Nigerias oljedelta offentliggjorde bilder på gisslan.


Den största militanta gruppen i Nigerias oljedelta offentliggjorde på söndagen bilder på två brittiska oljearbetare som har varit tillfångatagna sedan september i fjol.

Bilderna sändes med e-post där Rörelsen för Nigerdeltats frigörelse (Mend) sade att de båda är britter och heter Robin Barry Hughes och Matthew John Maguire. Uppgifterna bekräftades senare av Storbritanniens utrikesdepartement.

Genom brevet ville gruppen "försäkra familjerna till den brittiska gisslan. . . att de lever och mår väl"

En taleskvinna för utrikesdepartementet uppmanade att de båda omedelbart släpps villkorslöst.

Britterna tillhörde en grupp på 27 som togs som gisslan av beväpnade män som kapade deras fartyg i det oroliga Nigerdeltat i fjol. Mend uppgav att gruppen räddat dem och släppt samtliga utom de två britterna.

Mend sade också att gruppen inte kommer att ändra sig beträffande kidnappningar av utländska oljearbetare. Det är en del i frigörelsekampen, förklarade man och tillade att de två britterna kommer att hållas så länge Mends ledare Henry Okah hålls "som gisslan" av den nigerianska staten.

Okah greps 2007 och anklagas bland annat för högförräderi.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dödade 76 katter – för att katt repade hans bil

Häktade flyttas under Eurovisionveckan

Arrestplatser i södra Sverige ska frigöras inför Eurovision Song Contest i Malmö. Detta för att polisen ska kunna hantera situationer där ett stort antal personer grips eller omhändertas, rapporterar Göteborgs-Posten.

Västervik: Polisen rapporterar om brand

"Brand på Gundelvägen, Gamleby.", skriver polisen på sin hemsida.

Finlands president: Tala mindre om krig

Sverige och Finland har som nya Nato-medlemmar en viktig roll i att bidra till fred, anser Finlands president Alexander Stubb. Det bästa sättet att undvika krig är att tala mindre och förbereda mer, säger Stubb i riksdagen.

Ny gränsdragning pågår i svårlöst konflikt

Armenien och Azerbajdzjan har börjat "fixa" sin hårt omstridda gräns, meddelar ärkefienderna. Gränsdragningen utgör ett försök att normalisera den ytterst frostiga relationen mellan länderna och undvika nya blodiga sammandrabbningar i regionen.

Upphittade skelettdelar kom från en människa

Skelettdelar som hittades vid en camping i Strömstad i söndags kom från en människa, rapporterar Strömstads Tidning.