Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Satte eld på politiker

Nyheter | 12/01/2009 10:09

Tömde en flaska thinner över honom och tände på.

Den singaporianske lagstiftaren och politikern Seng Han Thong hade precis slagit sig ner för lunch när en man smög upp bakom honom, tömde en flaska thinner över honom och tände på.

Seng var på besök i sitt parlamentariska distrikt för att dela ut pengar till de boende - en tradition bland många politiker inför det kinesiska nyåret, som infaller den 26 januari – när han blev attackerad. En medarbetare som försökte släcka lågorna blev också skadad. Seng togs brådskande till sjukhus för intensivvård och hans tillstånd uppges vara stabilt.

Angriparen var en 70-årig före detta taxichaufför som under de senaste månaderna varit under psykiatrisk vård vid upprepade tillfällen.

Källor säger att mannen hade träffat Seng vid flera tidigare tillfällen och då klagat över att han var utsatt av ”onda andar”.

– Oavsett vad orsaken är, och i vilket skick någon är i, finns det ingen anledning att begå ett sådant brott mot någon, säger vice premiärminister Wong Kan Seng, uppger CNN.

Skrivet av: