Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svindlaren Madoff kvar i husarrest

Nyheter | 12/01/2009 20:37

Storsvindlaren Bernard Madoff måste sitta kvar i husarrest men slipper hamna i häkte i väntan på rättegång.

En domare i USA har gått med på att storsvindlaren Bernard Madoff får förbli på fri fot mot borgen. Han måste sitta kvar i husarrest men slipper hamna i häkte i väntan på rättegång.

Den 70-årige Madoff, en gång en ansedd man i den amerikanska finansvärlden, har avslöjats med att ha svindlat till sig 50 miljarder dollar genom ett pyramidspelsliknande investeringsprogram. Banker, företag och privatpersoner runt om i världen har gjort storförluster.

Åklagare i New York hade begärt att Madoffs borgen skulle dras in och att han skulle placeras i häkte. De hävdade att han brutit mot ett domstolsbeslut att hans tillgångar skulle frysas genom att skicka juveler och andra värdeföremål för en miljon dollar till släktingar och vänner.

Enligt åklagarna har det funnits risk att Madoff skulle smita och att han kunnat skada sina investerare ännu mer genom att göra sig av med hela sin förmögenhet.

Distriktsdomaren på Manhattan avslog på måndagen åklagarnas begäran men gav order om att all post från Madoff ska granskas och att han ska redovisa alla värdesaker han äger.

Skrivet av: