Fru Madoff deltog i svindleriet

Förde över tio miljoner dollar till makens konto innan han greps.


Svindleriskandalen fortsätter. Och det verkar som om det kommer att bli en riktigt smutsig sådan. Nyheter24 har tidigare skrivit om finansmannen Bernard Madoff som lurat tusentals människor på pengar – allt från kändisar till sina egna släktingar.

Nu har det kommit fram att även Madoffs fru, Ruth, deltog i pengafusket. Enligt uppgifter ska hon ha fört över hela tio miljoner dollar till makens säkerhetsfirma dagen innan han arresterades. Dessutom tog hon ut 5,5 miljoner dollar från sitt konto två veckor innan maken erkände sitt bedrägeri. Polis misstänker nu att hon kan ha deltagit i Madoffs svindleri, skriver CNN.

De välplanerade pengatransaktionerna avslöjades under gårdagen och nu är det mycket möjligt att även hustrun döms för brott. Advokaten Michael Shapiro sade att Ruths handlingar "ökande misstanken om att hon var inblandad i svindleriet på något plan", skriver New York Post.

– Om hon inte visste vad hennes make höll på med...och inte ställde några frågor, så gör det henne oskyldig. Om hon visste så kan hon ha utfört kriminella handlingar, menar Shapiro.

Se mer om svindleriet nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.