Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Madoff kan sys in i dag

Nyheter | 12/01/2009 11:51

Storsvindlaren Bernard Madoff som förskingrat motsvarande 400 miljarder kronor försökte i sista stund rädda checkar och juveler för omkring 1,4 miljarder kronor. Det kan kosta honom livet i frihet.

Wall Street-profilen Bernard Madoff är spindeln i ett enormt bedrägerinät och har fångat över 50 miljarder dollar, motsvarande 400 miljarder svenska kronor på olaglig väg. Madoff, nu bunden av en elektronisk fotboja, får inte röra sina tillgångar. Men nu kan det bli häktet nästa för Madoff som i sista stund försökte skriva checkar och skicka iväg diamantsmycken till ett värde av dryga 1,4 miljarder kronor till anhöriga.

Den åtalade, nu 70-årige, Madoff var tidigare styrelseledamot i Nasdaqs Stock Market och har också varit inblandad i de omdebatterade Hedge-fonderna, enligt LA-Times. Det var genom dessa fonder och så kallad "Ponzi scheme", liknande pyramidspel, som han utsatte investerarna för mycket stora risker.

Trots kontroller från den motsvarande Finansinspektionen I USA lyckades Madoff, med sitt inarbetade namn och trovärdiga rykte, driva bedrägerierna till maximal omfattning.

Bland de drabbade investerarna finns bland andra världens rikaste kvinna L'Oréal-arvtagerskan Liliane Bettencourt, skådespelarparet Kevin Bacon och Kyra Sedgwick, filmregissören Steven Spielberg, klädmiljardären Carl Shapiro och ett antal vänner till Madoff, skriver The Herald Sun.

Bernard Madoff kan nu få sitta bakom galler i Manhattan då åklagare och polis anser att han brutit mot lagen när han rört sina tillgångar och därmed också visat att han är rymningsbenägen.

Se video om Madoffs erkännande:

Skrivet av: