Fjärrstyrt USA-plan störtade

Ett förarlöst amerikanskt plan kraschade i dag i nordvästra Pakistan.(TT)


Ett förarlöst amerikanskt plan, en så kallad drönare, kraschade på tisdagen i nordvästra Pakistan. Det var inte omedelbart klart varför planet störtade, rapporterade pakistanska nyhetsmedier.

USA har på senare tid genomfört en rad robotattacker från drönare, riktade mot höga taliban- och al-Qaidaledare i det svårtillgängliga gränsområdet mellan Pakistan och Afghanistan.

Civila har också dödats i angreppen vilket har väckt stor i Pakistan, vars allians med USA är mycket impopulär bland folket.

Planet slog ner nära gränsbyn Angor Adda i regionen Södra Waziristan. I samma område utförde amerikanska kommandosoldater en omstridd räd för tre veckor sedan. Enligt pakistanska uppgifter dödades 20 människor i den attacken, däribland barn.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

1 timme sedan
Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.