Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kidnappare släppte gisslan

Nyheter | 20/01/2009 07:45

Den grekiske redaren Perikles Panagopoulos släpptes i morse.

Den grekiske redaren Perikles Panagopoulos som kidnappades i Aten för drygt en vecka sedan släpptes tidigt på tisdagen nära den grekiska huvudstaden.

Den 74-årige magnaten som grundat Greklands största färjerederi Attica hämtades av polisen väster om Aten, där kidnapparna sagt till hans familj att han skulle finnas.

Enligt grekiska medier har familjen betalat en lösesumma motsvarande drygt 215 miljoner kronor för honom.

Panagopoulos, en av Greklands rikaste personer, tycktes inte ha behandlats illa av sina kidnappare, men eftersom han är svårt sjuk och behöver medicin dagligen har han lagts in på ett privat sjukhus i Aten, sade polisen.

Polisen har inte lämnat ut några uppgifter under kidnappningsdramat men medier har rapporterat att familjen lämnat lösesumman på en isolerad plats tio mil norr om Aten.

Panagopoulos hustru sade redan förra veckan att hon var beredd att betala den begärda summan till kidnapparna som tog redaren och hans chaufför i Kavouri, en förort vid kusten där han bor.

De tre kidnapparna beväpnade med automatvapen använde en lastbil för att stoppa redarens bil när den precis lämnat hans hem. Chauffören hittades senare i ett ensligt område, bunden vid ett träd med handklovar och med en huva över huvudet, sade polisen.

Kidnappningar har varit ovanliga i Grekland tidigare och de skyldiga grips vanligtvis, men Panagopoulosfallet är det tredje sedan i somras.

I juni kidnappades en hög industriledare i Thessaloniki av tre män. Han släpptes efter två veckor sedan familjen betalt 130 miljoner kronor.

I december tillfångatogs en välkänd hjärtspecialist i sitt hem i den förmögna förorten Vari. Han saknas fortfarande.

Skrivet av: