Trötta kidnappare somnade

De två kidnapparna som somnade har nu dömts till fem års fängelse vardera.


Den fasansfulla, men i någon mån lite humoristiska, historien utspelade sig i Helsingborg i oktober förra året.

Fem män träffades under oklara syften, men det hela slutade med att två av dem kidnappade två av de andra och tog dem till ett motellrum i staden. Inne på rummet avlossades pistolskott och grova hot om avklippta fingrar om inte kidnapparna fick vad de krävde av männen – 250 000 kronor.

Antagligen vägrade männen betala och kidnapparna bestämde sig för att fortsätta hålla dem som gisslan. Men man kan knappast berömma de två förövarna för att ha huvudet på skaftet, för efter ett tag somnade de och de kidnappade männen kude smyga ut från rummet och fly. Från en bensinmack larmade de polisen som en kort stund senare kunde gripa de trötta brottslingarna.

Domen mot de två kidnapparna, 22 och 25 år gamla, har nu fastslagits. De får sitta bakom galler i fem år var samt betala 80 000 respektive 22 000 till offrena, som enligt Helsingborgs Dagblad också är kända lagbrytare hos polisen.

Den femte mannen som deltog i mötet är misstänkt för medhjälp i kidnappningen. Han genomgår just nu en rättspsykiatrisk undersökning där resultatet avvaktas innan påföljd bestäms.

Mannen lyckades filma ett kidnappningsförsök

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.