Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hamas sköt raketer från medieområden

Nyheter | 20/01/2009 16:12

Israels regering har fått bevis fångat på film.

GAZA. En israel filmade när reportern Hanan Al-Masri från den arabiska tevestationen al-Arabiya säger att Hamas sköt en raket mot Israel. Raketen sköts i väg från ett kvarter där journalister hade sin bas. Filmen, säger det israeliska utrikesdepartementet, kan användas som bevis på att Hamas verkligen sköt från sådana områden.

Journalisten Al-Masri bor i Gaza. Det var i början av den 22 dagar långa invasionen som Al-Masri blir filmad och plötsligt distraherad av raketerna.

– En raket från var? Här, säger Al-Masri och ser ut genom fönstret. Lyssna, det är härifrån, nedanför byggnaden, fortsätter Al-Masri.

Produktionsteamet säger sedan till Al-Masri att raketen sköts upp från ett näraliggande område. Al-Masri ringer någon och berättar:

– Det var som om den sköts i väg just utanför kontoret, sa Al-Masri.

Filmningen gjordes i början av invasionen medan det var i slutet av densamma som Israels armé bombade journalisternas byggnad - en attack som sedan fördömdes av omvärlden.

Israels utrikesdepartement anser att filmen är bevis på att Hamas verkligen använde denna typ av krigsföring, skriver Haaretz.

Skrivet av: