Hamas sköt raketer från medieområden

Israels regering har fått bevis fångat på film.


GAZA. En israel filmade när reportern Hanan Al-Masri från den arabiska tevestationen al-Arabiya säger att Hamas sköt en raket mot Israel. Raketen sköts i väg från ett kvarter där journalister hade sin bas. Filmen, säger det israeliska utrikesdepartementet, kan användas som bevis på att Hamas verkligen sköt från sådana områden.

Journalisten Al-Masri bor i Gaza. Det var i början av den 22 dagar långa invasionen som Al-Masri blir filmad och plötsligt distraherad av raketerna.

– En raket från var? Här, säger Al-Masri och ser ut genom fönstret. Lyssna, det är härifrån, nedanför byggnaden, fortsätter Al-Masri.

Produktionsteamet säger sedan till Al-Masri att raketen sköts upp från ett näraliggande område. Al-Masri ringer någon och berättar:

– Det var som om den sköts i väg just utanför kontoret, sa Al-Masri.

Filmningen gjordes i början av invasionen medan det var i slutet av densamma som Israels armé bombade journalisternas byggnad - en attack som sedan fördömdes av omvärlden.

Israels utrikesdepartement anser att filmen är bevis på att Hamas verkligen använde denna typ av krigsföring, skriver Haaretz.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.