Stockholm

Hamas sköt raketer från medieområden

Israels regering har fått bevis fångat på film.


Läs mer

GAZA. En israel filmade när reportern Hanan Al-Masri från den arabiska tevestationen al-Arabiya säger att Hamas sköt en raket mot Israel. Raketen sköts i väg från ett kvarter där journalister hade sin bas. Filmen, säger det israeliska utrikesdepartementet, kan användas som bevis på att Hamas verkligen sköt från sådana områden.

Journalisten Al-Masri bor i Gaza. Det var i början av den 22 dagar långa invasionen som Al-Masri blir filmad och plötsligt distraherad av raketerna.

– En raket från var? Här, säger Al-Masri och ser ut genom fönstret. Lyssna, det är härifrån, nedanför byggnaden, fortsätter Al-Masri.

Produktionsteamet säger sedan till Al-Masri att raketen sköts upp från ett näraliggande område. Al-Masri ringer någon och berättar:

– Det var som om den sköts i väg just utanför kontoret, sa Al-Masri.

Filmningen gjordes i början av invasionen medan det var i slutet av densamma som Israels armé bombade journalisternas byggnad - en attack som sedan fördömdes av omvärlden.

Israels utrikesdepartement anser att filmen är bevis på att Hamas verkligen använde denna typ av krigsföring, skriver Haaretz.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.