Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Israels Livni träffar EU-kollegor

Nyheter | 21/01/2009 16:43

EU:s utrikesministrar träffar i kväll Israels utrikesminister Tzipi Livni.

EU:s utrikesministrar träffar under kvällen Israels utrikesminister Tzipi Livni. De kommer bland annat att diskutera hur hjälp ska kunna nå in i Gaza.

Utrikesminister Carl Bildt (M) och hans EU-kollegor äter på onsdagskvällen middag med Israels utrikesminister Tzipi Livni i Bryssel.

Ett av kvällens middagsämnen blir hur man nu på bästa sätt ska kunna hjälpa människor i Gaza som lever under mycket svåra förhållanden efter bombningarna. EU kommer att trycka på att det är nödvändigt att öppna vägar in i Gaza för varor och människor, men också att insatser behövs för att stoppa smugglingen av vapen.

EU kommer även att uttrycka sin oro över utvecklingen i området och bland annat ta upp beskjutningen av högkvarteret för FN-organet Unrwa, som förser Gaza med nödhjälp.

Middagssamtalet kommer också att kretsa kring vilken roll EU kan spela i området och hur den bräckliga vapenvilan ska kunna övergå i ett mer stabilt lugn.

På söndag har EU:s 27 utrikesministrar en motsvarande middag med utrikesministrar från Palestinska myndigheten, Jordanien, Egypten och Turkiet.

Skrivet av: