Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Israels Livni träffar EU-kollegor

Nyheter | 21/01/2009 16:43

EU:s utrikesministrar träffar i kväll Israels utrikesminister Tzipi Livni.

EU:s utrikesministrar träffar under kvällen Israels utrikesminister Tzipi Livni. De kommer bland annat att diskutera hur hjälp ska kunna nå in i Gaza.

Utrikesminister Carl Bildt (M) och hans EU-kollegor äter på onsdagskvällen middag med Israels utrikesminister Tzipi Livni i Bryssel.

Ett av kvällens middagsämnen blir hur man nu på bästa sätt ska kunna hjälpa människor i Gaza som lever under mycket svåra förhållanden efter bombningarna. EU kommer att trycka på att det är nödvändigt att öppna vägar in i Gaza för varor och människor, men också att insatser behövs för att stoppa smugglingen av vapen.

EU kommer även att uttrycka sin oro över utvecklingen i området och bland annat ta upp beskjutningen av högkvarteret för FN-organet Unrwa, som förser Gaza med nödhjälp.

Middagssamtalet kommer också att kretsa kring vilken roll EU kan spela i området och hur den bräckliga vapenvilan ska kunna övergå i ett mer stabilt lugn.

På söndag har EU:s 27 utrikesministrar en motsvarande middag med utrikesministrar från Palestinska myndigheten, Jordanien, Egypten och Turkiet.

Skrivet av: