Turister kidnappade i Mali

En grupp europeiska turister kidnappades i Mali på torsdagen.


En grupp europeiska turister, däribland två schweizare, en tysk och en britt, kidnappades på torsdagen i östra Mali, uppger landets myndigheter.

Turisterna var på väg tillbaka från en festival i som ägt rum i området när de tillfångatogs. En högt uppsatt källa inom den maliska militären uppgav för Reuters att tuaregrebeller från Malis östra delar låg bakom bortförandet som ska ha skett i Menaka, nära gränsen till Niger.

Det tyska utrikesdepartementet bekräftade att man fått information om att en tysk kvinna försvunnit i Mali och att man utreder omständigheterna. I London meddelade myndigheterna att de fått kännedom om kidnappningen, men att de ännu inte kunde bekräfta att några brittiska medborgare varit inblandade.

Tuaregerna är nomader som i århundraden levt i södra Sahara. De senaste åren har våldsamheter ägt rum mellan tuaregrebeller och arméerna i både Mali och Niger. Fredsavtal har ingåtts men brutits. I båda länderna kräver tuaregerna större del av landets inkomster och fler statliga jobb.

På torsdagskvällen uppgav försvarsdepartementet i Mali att minst 31 rebeller ledda av Ibrahim Ag Bahanga dödats i strider med armén.

I oktober förra året frigavs två österrikare som i flera månader hade hållits fångna av militanta islamister i öknen i Mali.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!