Skolbarn krossades till döds

Föraren råkade lägga in backen innan han klev ut ur bilen. Förödelsen var total.


USA. Budmannen skulle parkera sin bil lite snabbt för att lämna av ett paket i China Town. Men i stället råkade han lägga i backen innan han steg ut. Omedveten om vad som höll på att hända sprang han in i en byggnad för att lämna paketet.

Budbilen började att rulla baklänges och uppnådde snart en skrämmande hastighet och rullade rakt in i en grupp med skolbarn.

– Den åkte upp på trottoaren och träffade barnen. Det är bara några dagar från det kinesiska nyåret, så gatorna var fullproppade. Det var helt sinnessjukt, berättar vittnet Anthony Amoroso, enligt New York Post.

Barnen, som var mellan tre och fyra år gamla, hade precis besökt ett bibliotek när den fruktansvärda olyckan inträffade. Två av dem krossades till döds. En lärarinna som följt med gruppen försökte desperat att ropa på hjälp.

– Hon skrek på hjälp och var chockad. Jag började gråta och sprang över, där fanns det massor med blod. Ett av barnen såg ut som en boll som krossats. De träffades så hårt och rörde sig inte alls, säger Katherine Montalvo, som befann sig på platsen när händelsen inträffade.

Föraren chockades svårt och var oförmögen att röra sig när han upptäckt vad som hänt. Han hade inget alkohol i blodet vid tillfället, men polis fortsätter att utreda händelsen, skriver New York Post.

Ytterliggare 14 personer fördes till sjukhus för vård.

Se olycksplatsen nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

AI kliver in i Instagram och Facebook

"Sträck på dig" – förhandla med banken

Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bollebygd: Polisen rapporterar om knivlagen

1 timme sedan
"Stationsvägen, Bollebygd centrum", skriver polisen på sin hemsida.

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

1 timme sedan
Missnöjet sjuder i semesterparadiset. Vissa hungerstrejkar. Tusentals andra kommer att delta i protester på Kanarieöarna – där lokalbefolkningen har fått nog av ohållbar massturism.