Stockholm

Skolbarn krossades till döds

Föraren råkade lägga in backen innan han klev ut ur bilen. Förödelsen var total.


Läs mer

USA. Budmannen skulle parkera sin bil lite snabbt för att lämna av ett paket i China Town. Men i stället råkade han lägga i backen innan han steg ut. Omedveten om vad som höll på att hända sprang han in i en byggnad för att lämna paketet.

Budbilen började att rulla baklänges och uppnådde snart en skrämmande hastighet och rullade rakt in i en grupp med skolbarn.

– Den åkte upp på trottoaren och träffade barnen. Det är bara några dagar från det kinesiska nyåret, så gatorna var fullproppade. Det var helt sinnessjukt, berättar vittnet Anthony Amoroso, enligt New York Post.

Barnen, som var mellan tre och fyra år gamla, hade precis besökt ett bibliotek när den fruktansvärda olyckan inträffade. Två av dem krossades till döds. En lärarinna som följt med gruppen försökte desperat att ropa på hjälp.

– Hon skrek på hjälp och var chockad. Jag började gråta och sprang över, där fanns det massor med blod. Ett av barnen såg ut som en boll som krossats. De träffades så hårt och rörde sig inte alls, säger Katherine Montalvo, som befann sig på platsen när händelsen inträffade.

Föraren chockades svårt och var oförmögen att röra sig när han upptäckt vad som hänt. Han hade inget alkohol i blodet vid tillfället, men polis fortsätter att utreda händelsen, skriver New York Post.

Ytterliggare 14 personer fördes till sjukhus för vård.

Se olycksplatsen nedan.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.