Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fritzl - källarmonstret hotas

Nyheter | 25/01/2009 08:35

Fritzl har bett om extra beskydd under rättegången.

Dödshoten strömmar in till Österrikes mest hatade man. Josef Fritzl. Härom dagen fick han läsa sin post. Han blev livrädd och har bett om extra säkerhetsskydd till den kommande rättegången.

Den 73-årige mannen har till och med bett om att få slippa närvara vid rättegången. Men det har domstolen inte gått med på.

Rättegången sätter igång de 16:e mars och åklagarna tror att den kommer att pågå under fyra dagar. Runt 30 poliser ska skydda livet på Fritzl som anklagas för våldtäkt, mord, incest, slaveri och övergrepp.

"Råttliknande ansikte"

Det är inte bara våldtäktsmannen själv som hotas. De som arbetar med honom eller försöker profitera på honom hetsas.

– Jag har sett lite för mycket av ditt råttliknande ansikte på teve den senaste tiden. Det är bäst att du är försiktig, sa en engelsman som ringde upp Fritzls försvarsadvokat Rudolf Mayer nyligen.

Den österrikiske skådisen Hubsi Kramer hade tänkte spela en roll som Fritzl men blev förvånad över reaktionen.

– Jag har fått dödshot, framför allt från ultrahögern. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Kramer, enligt Daily Star.

Avsnitt ur en dokumentär om fallet Fritzl

Skrivet av: