Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fritzl: Jag älskade henne på mitt vis

- 09/03/2009, 18:58 -

Försvaret: Elisabeth hade sex med killar före pappan.

Nästa vecka ska fallet Josef Fritzl upp i rätten. Detaljerna i incestfallet är så uppskakande att juryn har valt att dela in Elisabeths filmade 11-timmar långa förhör i delar om två timmar per gång.

Men försvaret kommer inte att ge sig utan kamp. Först kommer de att försöka få det bevisat att Josef Fritzl verkligen älskade henne, det hävdar nämligen Josef Fritzl själv.

– Han är inget monster. Han älskade sin dotter på sitt eget sätt, säger incestpappans advokat Rudolf Mayer enligt The Mirror.

Försvaret kommer dessutom försöka få det bevisat att Elisabeth hade sex med pojkar redan i tidiga tonåren.

I det förinspelade förhöret med Elisabeth berättar hon hur hon som tonåring "skrek och sparkade" för att försöka stoppa pappan från att våldta henne. Josef, som står åtalad för mord, våldtäkt, incest, slaveri och övergrepp, har redan på förhand medgivit stora delar anklagelserna och räknar med livstid. Han är i dag 74 år.

Rättegången sätter igång i nästa vecka, måndagen den 16 mars.

Incestskandalen rullades upp i mitten av april när en 19-årig svårt sjuk flicka fördes till sjukhus i österrikiska Amstetten. Flickan var Fritzls äldsta barn tillsammans med hans nu 42-åriga dotter Elisabeth. Hon låstes in som 18-åring i pappans källare, i augusti 1984.

Skrivet av: